Erősíti az együttműködést a Nemzeti Biztonság Felügyelet a szakmai kamarával


Gyorsabb és hatékonyabb szakmai kommunikációt, folyamatos információcserét és szakértői segítséget vállal kölcsönösen a Nemzeti Biztonsági Felügyelet és a Személyi, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara abban az együttműködési megállapodásban, melyet 2012. október 3-án írtak alá Hajdúszoboszlón a XVII. Országos Tulajdonvédelmi Konferencia keretében.

Az évente megrendezett Országos Tulajdonvédelmi Konferencia célja, hogy a közintézmények, nagyvállalatok, vagyonvédelemmel, biztonsággal foglalkozó mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások szakmai és tudományos ismereteiket bővíthessék, és megismerkedhessenek a legmodernebb technológiákkal. A konferencia olyan fontos témákkal foglalkozott, mint a minősített adatvédelem, a személy-, vagyonvédelmi, biztonsági tárgyú közbeszerzések, gazdaságélénkítő programok, képzések és továbbképzések a területen.

A nyitónapon mások mellett előadást tartott Zala Mihály, az NBF elnöke és a felügyelet több szakértője is. A rendezvény ideje alatt írták alá a Nemzeti Biztonsági Felügyelet és a Személyi, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közötti együttműködési megállapodást is. A megállapodással a felek még inkább jelzik a szakma iránti elkötelezettségüket. Az együttműködés a folyamatos információcsere útján segíti a Nemzeti Biztonsági Felügyelet munkáját, így gyorsabb és hatékonyabb szakmai kommunikációt eredményezhet, továbbá segíti a kialakítandó terméktanúsítási rendszer általános elfogadtatását is. Az együttműködési megállapodás megkötésével az NBF deklarálja: megbecsüli a hazai biztonsági szakma tapasztalatait és hasznosítani kívánja eredményeit.

A megállapodás fontos eleme, hogy az NBF a szakmai munka során igénybe veheti a kamara szakértőinek segítségét az eljárásaiban és a szabályozók kialakításában, illetve az érdeklődésre számot tartó rendezvényeken kölcsönösen megjelenési lehetőséget biztosítanak egymásnak a felek.

A minősített adatok védelméről szóló törvény végrehajtása, a korszerű titokvédelmi rendszer kialakítása és folyamatos fejlesztése a Nemzeti Biztonsági Felügyelet legfontosabb feladatai. Az NBF tevékenységi körének bővülése, és az egyre újabb kihívásoknak való megfelelés tudatosan felépített stratégiát kíván, ennek szerves része a különböző szakmai szervezetekkel történő együttműködés kialakítása. Tavaly a Pannon Egyetemmel, és a Széchenyi István Egyetemmel kötött megállapodást az NBF.