Archív hírek


Rendszerbiztonsági felügyelők továbbképzése

2018. április 5-én kerül sor a rendszerbiztonsági felügyelők részére tartott továbbképzésre. A részletes program itt elérhető.

A képzéshez kapcsolódó dokumentumok az alábbi linkeken érhetők el.

Előadások anyaga.

Elektronikus Biztonsági Követelmények gazdálkodó szervezetek részére.

Elektronikus Biztonsági Követelmények állami szervezetek részére.

Az NBF elnöke által kiadott Elektronikus Biztonsági Követelmények című dokumentum 2018. április 15-én lép hatályba.

A magyar-bolgár titokvédelmi megállapodás aláírása Szófiában

2017. július 5-én ünnepélyes keretek között Szófiában írták alá a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, Magyarország és Bulgária közötti kétoldalú megállapodást. Az egyezmény aláírása tovább erősíti a két állam közötti kapcsolatokat.

A magyar-észt titokvédelmi megállapodás aláírása

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Rein Oidekivi észt nagykövet 2016. december 8-án, Budapesten aláírta a minősített információk cseréjéről szóló kormányközi megállapodást, mely egyezmény elősegíti és biztosítja a szorosabb együttműködést a minősített adatok cseréjében és kölcsönös védelmében.

Biztonsági vezetők továbbképzése

A 2016. november 29-én kerül sor a gazdálkodó szervezetek biztonsági vezetői részére tartandó továbbképzésre. A részletes program itt elérhető.

A magyar-montenegrói titokvédelmi megállapodás aláírása

Tasnádi László rendészeti államtitkár és Savo Vucinic, a montenegrói nemzeti biztonsági hatóság vezetője 2016. október 6. napján, ünnepélyes keretek között Budapesten írta alá a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, Magyarország és Montenegró közötti kétoldalú megállapodást. Az egyezmény aláírása tovább erősíti a két állam közötti kapcsolatokat.

Jogszabályváltozás

A Nemzeti Biztonsági Felügyelet működésének, valamint a minősített adat kezelésének rendjéről szóló 90/2010. (III. 26.) Korm. rendelet 2016. augusztus 25-ével módosult. Ennek következtében a minősített adat kezelésére vonatkozó engedély iránti kérelem nyomtatvány is módosításra került, mely a honlapon a „Dokumentumok” között elérhető. 2016. augusztus 25-től a kérelmeket már az új nyomtatványon kell benyújtani.

A magyar-spanyol titokvédelmi megállapodás aláírása

2016. június 15-én José de Blaz Jiménez, a spanyol Nemzeti Hírszerzési Központ igazgatója a Nemzeti Biztonsági Felügyelet meghívására hazánkba látogatott abból az alkalomból, hogy Tasnádi László rendészeti államtitkárral aláírja a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, Magyarország és Spanyolország közötti kétoldalú megállapodást, amely várhatóan alapot szolgáltat majd a két ország közötti kapcsolatok további erősítéséhez.

A magyar-horvát kapcsolatok további erősítése

Tasnádi László rendészeti államtitkár és Pjer Šimunović, a horvát nemzeti biztonsági hatóság vezetője 2016. június 10-én, Budapesten ünnepélyes keretek között írták alá a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, Magyarország Kormánya és a Horvát Köztársaság Kormánya közötti kétoldalú megállapodást.

Magyar-szlovén együttes kormányülés keretében írták alá a tizenkettedik titokvédelmi megállapodást

A minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló kétoldalú megállapodások sorában immáron a tizenkettedik aláírására került sor 2016. január 22-én, Brdo pri Kranju-ban, egy magyar-szlovén együttes kormányülés keretében.

A megállapodást magyar részről Szilágyiné Bátorfi Edit, Magyarország szlovéniai nagykövete, szlovén részről pedig Boris Mohar, a minősített adatok védelméért létrehozott Kormányhivatal (NSA) igazgatója írta alá.

Aláírásra került a tizenegyedik titokvédelmi megállapodás

Tasnádi László rendészeti államtitkár 2015. november 26-án, Budapesten ünnepélyes keretek között aláírta H. E. Maria Assunta Accili nagykövet asszonnyal a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, Magyarország Kormánya és az Olasz Köztársaság Kormánya közötti kétoldalú megállapodást, amely már a tizenegyedik azon általános titokvédelmi egyezmények sorában, melyet Magyarország a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény hatálybalépése óta megkötött.

 

Külügyminiszterek írták alá a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló magyar-ciprusi kétoldalú megállapodást

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ciprusi látogatása során, 2015. október 29-én, Nicosiában írta alá Ioannis Kasoulides ciprusi külügyminiszterrel a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, magyar-ciprusi kétoldalú megállapodást, tovább erősítve ezzel a két ország között fennálló kapcsolatot.

 

A minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló magyar-belga kétoldalú megállapodás ünnepélyes aláírása

Tasnádi László rendészeti államtitkár és Claudia De Maesschalk, a belga Nemzeti Biztonsági Felügyelet vezetője 2015. szeptember 21-én, Budapesten, a Belügyminisztériumban írták alá a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, magyar-belga kétoldalú megállapodást.

Magyar-ghánai szándéknyilatkozat a kibervédelem területén történő együttműködésről

Magyar-albán egyezmény a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről

Magyar-macedón egyezmény a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről

Titokvédelmi megállapodást írt alá a magyar és lengyel védelmi miniszter

Közös kibervédelmi gyakorlatot tartanak a V4-ek

Biztonsági vezetők feladatai - Határidő: 2014. március 31.

Továbbképzés gazdálkodó szervezetek részére 2013. november 6-án és december 3-án

Éves adatszolgáltatás határidő (TBT - gazdálkodó szervezet)

Kutatás-fejlesztési Központ létrehozása a Pannon Egyetemen

Magyar-osztrák kétoldalú egyezmény aláírása a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről

Együttműködési megállapodás a KIM Nemzeti Biztonsági Felügyelet és az Óbudai Egyetem között

Együttműködési megállapodások aláírása NBF, MBVMSZ, MBVE

Megköttetett a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló egyezmény Magyarország és a Francia Köztársaság között

A Felügyelet sikeres szerepvállalása a második NATO kibervédelmi hadgyakorlaton

Tájékoztatás a biztonsági vezetők 2012. továbbképzéséről

Nemzetközi Kibertér Konferencia (Budapest, 2012)

Erősíti az együttműködést a Nemzeti Biztonság Felügyelet a szakmai kamarával

„Változó környezet, változó biztonság – Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban” című nemzetközi tudományos-szakmai konferencia

Magyar-lett egyezmény a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről

Magyar-cseh egyezmény a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről

A nemzeti biztonsági felügyeletek vezetőinek újabb találkozója, Balatonőszöd

A minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló történelmi jelentőségű magyar-szlovák egyezmény aláírása

Tájékoztatás jogszabályváltozásról, módszertani útmutató kiadásáról és új nyomtatványokról

Együttműködési megállapodás a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem között